Inför CY2k
Roller Coasters & Så

Up Whistler/Blackcomb Big White Red Moutain Fernie Island Lake Lodge

 


Daglig reserapport på Anslagstavlan

 En kort liten beskrivning av utflykten CY2k

Vi startar vår resa ifrån Arlanda den 29 Januari kl. 07.30 till London. Det är till denna tidpunkt som räknaren är styrd till. Där hinner vi ta en Bloody Mary innan det är dags att stiga på planet till Vancouver. I Vancouver står vår Japanska projekt medlem och väntar med en stor van som han har hunnit hämta ut.

Vi tar oss upp till Whistler där vi kommer lagom fram till en afterski. Vi hinner också ta en titt på Whistler Byn, Stan eller vad Whistler Online kan ha för förslag.
Vårt boende i Whistler är bokat. Vi bor på Tantalus som flera av oss känner till.
I Whistler  har vi 4 dagars åkning framför oss på något av bergen Blackcomb eller Whistler
. Man har förutspått en massa snö denna vinter också. Så det blir väl 4 dagar i orört. Någon dag blir det heli med Whistler Heli Skiing (Flopp Flopp).

Efter fyra nätter och dagar (2 Feb) åker vi vidare till Big White där vi skall bo på ett ställe som heter nått så häftigt som Das Hofbrauhaus. 3 nätter och 2 nerför dagar där. Här gör det inget om det är uppehåll i snöfallet för här finns stora öppna vidder som troligtvis bara dräller av ouppåkta spår.

Vi fortsätter (5 Feb) på morgonen mot BC Rockies och till ett ställe som heter Red Mountain där kör vi så det ryker över dan. Här finns mycket skogsåkning så nu börjar det antagligen snöa igen.

På kvällen (5 Feb) fortsätter vi till Fernie där vi ha bokat på Lizard Creek Lodge som verkar vara ett riktigt guld ställe för 3 nätter och dagar, lite dyrt men det drabbar väl ingen fattig, titta på stället först innan Ni kollar priset i kalkylen.

Efter 1 skiddag i Fernie blir vi hämtade (6 Feb) till Island Lake Lodge för de 4 dagarna vi alla ser fram emot. Cat skiing när den är som bäst. Väl investerade klöver. Åk först ni så väntar jag där nere.

På kvällen (10 Feb) efter 4 oförglömliga dagar kommer vi tillbaka till Fernie för att checka in på Lizard Creek Lodge igen. När vi vaknar den 11:e blir det  ytterligare en bottenlös puder dag. Efter en sista natt på Lizard Creek Lodge efter massor av utomhus bad och annat gott blir det att sätta näsan mot Calgary för Lördagen den 12 går planet mot Toronto där vi byter plan och fortsätter till Köpenhamn, sista anhalten Arlanda når vi efter en natt i flygplan.

I denna stund kommer vår 16:e dags resa hem ifrån Arlanda att kännas som det bästa vi har gjort och diskussioner kommer att tas upp om nästa projekt.

En bra guide till British Columbia.

bier.JPG (21425 bytes)

Här kommer snart en betydligt mera utförlig beskrivning av vår tripp.

 

[Up] [Inför CY2k] [Projekt Mål] [Budget] [Reseskildring]

Skicka e-post till Janne med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
©2009 Puderluder med reservation för eventuella stavfel och andra pinsamheter
Senast ändrad: 15 december 2009