Start Uppåt Betyg (Förklaring) Feedback Innehåll Sök
Amsterdam
Start Uppåt

 

WB Movie World Six Flags Holland Amsterdam Efteling Center Parcs Bobbejaanland Six Flags Belgium Bryssel Parc Astérix Paris Disney Paris

Om du besöker Amsterdam och skulle vilja se något alldeles speciellt ska du definitivt överväga ett besök till de autentiska diamantsliperierna Stoeltie Diamonds och Gassan Diamonds.
Här kan du nämligen se diamantslipare medan de arbetar och här kan du dessutom beundra massor av diamanter och juveler på nära håll. Diamantfabrikerna ligger i praktfulla områden i stadens centrum. Stoeltie Diamonds håller till i en 1600-tals byggnad i närheten av Rembrandtplein. Gassan Diamonds är belägen i en magnifik monumental byggnad, som förr i tiden var en ångdriven diamantfabrik, daterad till 1878. Fabriken ligger nära Waterlooplein.
Missa inte heller ett besök hos Hollands största juvelerare, Amsterdam Diamond Center. Du hittar butiken mitt emot det Kungliga Palatset på Dam torget. Den omfattande kollektionen av juveler och urverk är absolut beundransvärd.

På det gamla Heineken bryggeriet som byggdes för mer än 130 år sedan kan du lära dig allt om ölens historia.

En av de roligaste attraktionerna är ’the bottle ride’, en tur som tar dig genom fabriken på ett rullband.

Efteråt vet du precis hur det känns att vara en ölflaska
 

Opening hours
Tuesdays through Sundays, 10.00 - 18.00 hrs. Last ticket sales: 17.00 hrs.

 Heineken Experience
Stadhouderskade 78
Amsterdam
Tel. +31 (0)20-5239666
From Amsterdam Central Station you  take trams, 16, 24 or 25.
Get off the tram at Heinekenplein.


Admission

7,50 euro
Persons below the age of 18 years only admitted under parental guidance.

Madame Tussaud's on Dam Square

Madame Tussaud’s världsberömda vaxkabinett välkomnar dig till en resa genom tid och rum.
Här träffar du världens alla kändisar och får återuppleva Hollands Gyllene År som på ett magiskt sätt kommer till liv. Bland de 130 verklighetstrogna vaxskulpturer möter du bland annat Arnold Schwarzenegger, Einstein, Oprah Winfrey och Marilyn Monroe!

Prices
17,50 € adults

10,00 € children
Open mon–sun 10:00-18:00


Address

Madame Tussaud´s Amsterdam
Dam 20
1012 NP Amsterdam

På förmiddagen kan vi se det kungliga palatset i Amsterdam åt ett håll, ostmarknaden i Alkmaar åt ett annat. Vänder vi på oss får vi uppleva den intensiva trafiken i en Nordsjöhamn. Och kisar vi lite mot solen kan vi till och med se en jumbojet taxa in från landningsbanan på flygplatsen Schiphol. I Madurodam är allt möjligt.
Här har husen förminskats till dockhusstorlek i en skala 1:25.

D
e yngre familjemedlemmarna känner sig vuxna och vi själva som Gulliver i lilleputtlandet. Vi promenerar runt bland praktfulla köpmanshus där rundtursbåtarna glider fram på kanalerna bredvid. Vingarna snurrar på väderkvarnarna, precis som på riktigt. Spårvagnarna vaggar fram i ankelhöjd på gatorna. Och gissa om ungarna blev imponerade av världens största modelljärnväg...

På eftermiddagen tillbringar vi i ett fullkomligt tokigt vattenland: Duinrell. Och knappt har vi hunnit innanför dörrarna förrän ungarna försvinner i vågskummet. Ja, snart har också vi fått vår första dusch. Vi provar allt.
Vi rutschar, ror, cyklar och vi flyter på vatten.

Kostar 15.50 EUR per person

Missa inte Splash. En hisnande upplevelse! Somliga tyckts aldrig tröttna på skvalp och stänk.

Själva kan vi koppla av en stund inne på Europas största vattenlandskap under tak: Tikibadet. Ett riktigt familjeparadis!
 

 

se stadsdelarna på en karta
 


 

[Start] [Roller Coasters] [Mera information] [Karta och destinationer]

Skicka e-post till Janne med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Copyright © 2005 Berg & Dalbanor ett skojigt nöje
Senast ändrad: 08 november 2009